Exerciţii zilnice cu cei mici în casă

Mişcarea ne ţine într-o formă fizică bună şi îmbunătăţeşte starea de spirit. Cum să facem însă zilnic mişcare cu cei mici dacă suntem în casă?

Am găsit câteva idei simpatice pe care le-am pus în aplicare cu succes de câteva zile:

  • Dimineaţa cântăm cu domnul acesta simpatic şi facem exerciţiile. Inclusiv eu 😊 Copiilor le place mult şi a devenit deja un ritual de înviorare: Jack Hartmann
  • În timpul zilei, când avem nevoie de puţină energie, mai facem câteva exerciţii simple. Am găsit pe pinterest.com mai multe idei de cum să încurajăm copiii mai mici să facă mişcare. Mai jos este activitatea preferată a Mariei. Copiii trebuie să imite mişcarea animalelor, conform instrucţiunilor.

  • După-amiaza dansăm. Începem cu jocul „Danseză ca mine”, inventat de Mihai. Punem muzică, ne aşezăm în şir, unul după altul, şi ne învărtim în jurul mesei. Cine este primul inventează mişcarile de dans în timp ce continuă să meargă. Ceilalţi trebuie să îl urmeze. La aproximativ 2 minute se schimbă persoana din faţă. Se lasă cu voie bună, copiii fac mişcări care de care mai distractive şi greu de imitat. Mai ales pentru mine 😊
  • În unele zile învăţăm să dansăm după anumite coregrafii. Am început cu ceva simplu. Câteva sugestii aici: pentru copii mici, dansul roboţilor– pentru copii mai mari.
  • Seara facem exerciţii de respiraţie, pentru a ne relaxa şi a ne pregăti de somn.
  • Şi acesta este un dans pentru părinţi😊 V-il recomand oricând simţiţi că aveţi nevoie de o doză de voie bună şi energie .

Cam aşa arată exerciţiile noastre. Aşteptăm cu interes de la voi şi alte idei. Cel mai important este că, atunci când le facem, se lasă cu o stare bună de spirit. De care avem atâta nevoie în această perioadă.

Cu drag,
Ana

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.