Priveste-ti zilnic copilul in ochi

Ia-ti 10 minute si nu face nimic altceva decat sa iti privesti copilul. Nu conteaza ca este mic sau, dimpotriva, se indreapta spre adolescenta. Priveste-l in ochi si incearca sa surprinzi fiecare nuanta. Admira-i parul. Priveste-l ca si cum il vezi pentru prima data.

In fuga zilnica uneori nu mai avem timp sa ne vedem cu adevarat copiii. Ne trezim dintr-o data cu ei mari si ne e dor si ne doare ca nu am fost mai prezenti. Ca nu ne-am uitat cu adevarat in ochii copilului lui mai des. Ca, desi ochii lor ne cautau pe noi, ne gaseau ocupati.

Stiu, drag parinte, ca simti de multe ori ca nu ai timp. Stiu si te inteleg. Dar te rog, macar o data pe zi, uite-te la el cu tot interesul din lume. Chiar daca este pentru cateva minute. Cateva minute x 365 zile vor face diferenta. Copilul va stii ca este vazut de noi, ca este iubit si important. Asa cum si este, dar uneori are nevoie de noi sa ii reamintim acest lucru prin ceea ce facem.

Iar noi da, ne vom culca cu zece minute mai tarziu, dar incarcati de energia lor, de bucuria de a fi langa ei, de a vedea cum se schimba zilnic, de a fi prezenti.

Peste ani vom simti cum am fost acolo in fiecare zi, cum am trait fiecare particia din bucuria de a le fi parinte si a-i vedea cum cresc. Iar ei , ei vor fi niste adulti care au incredere in ei, care stiu ca sunt importanti si demni de iubire.

Cu drag,
Ana

Foto credit: unsplash.com

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.