8 activităţi pe care le putem face cu cei mici de Crăciun

Am întrebat câţiva copii ce înseamnă Crăciunul pentru ei. Toţi au răspuns că e momentul când Moşul le aduce cadouri. Şi totuşi, Crăciunul este mai mult decât atât; este un moment în care îi putem învăţa pe cei mici ce înseamna a primi, dar şi a dărui, ce înseamnă tradiţiile, care este povestea Craciunului şi aşa mai departe.

Fie că ai copii mici care încă cred că există Moş Crăciun sau ai copii mari care ştiu că tu le iei cadourile, tot puteţi trăi din plin spiritul acestei sărbatori minunate. Eu cred şi acum că există Moş Crăciun. Nu având chipul unui om în vârstă şi simpatic, ci ca o stare de spirit. De bine, de frumos care cuprinde întreaga lume. Şi ideea această însoţită de o bucurie profundă s-a conturat din copilărie.

Putem face multe lucruri cu cei mici pentru a simţi pe deplin spiritul sarbătorilor. În continuare sunt câteva idei pe care Mihai si Maria aşteaptă cu nerăbdare să le punem în practică şi anul acesta:

1. În loc să cumpăraţi cadouri pentru ceilalţi membrii ai familiei, prieteni, educatoare sau învăţătoare, ce-ar fi să le creaţi împreună cu cei mici? Puterea unui cadou personalizat e foarte mare.

Puteti confecţiona o felicitare sau o decoraţiune. Anul trecut am cumpărat cani albe şi le-am pictat. Am ales tematica în funcţie de cui era destinat cadoul. Multe idei minunate găsiţi pe Pinterest.com.

 

 

2. Implicaţi copiii in pregatirea mesei de Crăciun. Copiii se distrează mult să participe la pregătirea cozonacilor sau a prăjiturilor. Noi vom face nişte brioşe fără zahăr, decorate cu elemente specifice.

  1. Staţi toată familia seara lângă brad. Ascultaţi colinde în timp ce priviţi luminiţele jucăuşe . Le puteţi povesti celor mici cum petreceaţi voi Crăciunul când eraţi copii.
  2. Faceţi o faptă bună. Cu siguranţă stiţi pe cineva care s-ar bucura mult de un dar. Şi pe Internet sunt multe cauze în această perioadă. Crăciunul este atât de mult despre a dărui. Din inimă. Cât de mult învaţă copiii noştri din aceste gesturi! Mai ales când ei dau cadoul, cu mânuţa lor, şi văd fericirea pe chipul celui care îl primeşte.
  3. Vorbiti cu ei despre însemnătatea Crăciunului. Puteţi să le spuneţi care sunt tradiţiile, care este istoria, cum este sărbătorit în diverse locuri de pe glob, ce înseamnă pentru voi.  Sunt multe cărţi frumoase despre Crăciun pe care puteţi să le citiţi împreună.
  4. Mergeţi la colindat. Este o tradiţie care aduce atâta voie bună. Noi ne strângem câteva familii din zonă şi ne colindăm între noi 🙂
  5. Aprindeţi împreună cu cei mici câte o lumânare pentru cei dragi. Care mai sunt sau nu lângă voi. Gândiţi-vă la ei cu multă iubire şi recunoştinţă că îi aveţi sau i-aţi avut lângă voi. Tare cred că sărbatoarea aceasta ignoră graniţele timpului şi leagă trecutul de prezent.

8. În seara în care îl aşteptaţi pe Moşul, lasă-l pe cel mic să îi pregătească ceva. Îi poate pune o gustare lânga brad. Iar dacă i-a scris Moşului o scrisoare prin care îi spunea ce işi doreşte, de ce să nu îi scrie şi una de mulţumire?

Zilele de Crăciun în care suntem cu toţii acasă sunt momentele care vor dăinui în amintirea copiilor noştri. Să fim cu totul prezenţi în aceste zile, să lăsam telefonul deoparte şi să trăim cu adevărat magie a Crăciunului.

Sursă foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.