De Paşte, cu cei mici

Am stat cu Mihai şi Maria şi am povestit mult, ieri. Am stat pur şi simplu, în timp ce ne uitam cum arde lumânarea jucăuşă, din mijlocul mesei. Am depănat amintiri. Apoi, am venit, pe rând cu diverse idei de activităţi. Pe unele le-am făcut ieri, iar pe altele urmează să le punem în practică azi.

Pictăm diverse modele pe ouă

Am vopsit 25 de ouă. Cum nu le vom putea mânca pe toate,  am ales 5 ouă pe care le-am mai vopsit o dată. Acum, cu pensula şi acrilice. Ne-am vopsit şi pe noi, dar a meritat.

Vânătoarea de ouă

Ne-am împărţit în două echipe: părinţi şi copii. Mai întâi am ascuns noi 10 ouă vopsite, în timp ce copiii numărau la perete până la 30, ca la jocul „De-a v-aţi ascunselea”.  Au avut 10 minute să găsească ouăle. Apoi le-au ascuns ei şi le-am căutat noi. Câştigă echipa care găseşte mai multe ouă.  A fost tare distractiv, mai jucăm şi azi.

Pictăm un borcan pentru lumânare

Mihai a venit cu ideea ca, de fiecare sărbătoare, să facem ceva care să ne rămână amintire. Anul acesta am pictat un borcan cu o lumânare pe el. Mihai a zis că atunci când va fi mare şi îl va privi, îşi va aduce aminte de sărbătoarea de Paşte din 2020. A scris şi câteva bileţele pe care a povestit cum a fost anul acesta şi apoi le-a pus apoi în borcan. Mi se pare o idee minunată, care va deveni, în timp, o amintire minunată.

Pictăm o iconiţă

Astăzi vrem să pictăm o iconiţă. Vom încerca să pictăm pe sticlă. Copiii sunt fascinaţi că vor picta pe o parte, dar se va vedea frumos pe cealaltă parte.

Povestim despre tradiţii

Mihai e pasionat de povestiri din copilăria noastră. Aşa că atunci când le povestim despre tradiţii, e foarte  încântat. Maria ascultă şi ea curioasă, dar nu are răbdare mult timp.

Vorbim cu şi despre cei dragi

Vorbim cu cei dragi la telefon. Ne uităm la fotografii şi ne amintim momente din anii trecuţi, de Paşte, când eram toţi la masă. Am aprins şi lumânări pentru ei, pentru cei care sunt cu noi, dar şi pentru cei care nu mai sunt, însa amintirea lor ne va însoţi mereu.

Creăm copacul recunoştinţei

Facem un copac din carton. Apoi scriem sau desenăm pe un bileţel câte un motiv pentru care suntem recunoscători şi îl lipim. Este frumos când vezi cum se adună multe frunze în copac. Pentru că avem multe motive de recunoştinţă, de care deseori uităm.

Facem un iepuraş din vată

Îmi amintesc că şi eu când eram mica făceam diverse animale pufoase din vată. Aşa că atunci când Maria a venit cu ideea să facem un iepuraş, imediat mi-am amintit. Acesta este făcut de Maria cu puţin ajutor de la mine, şi este tare mândră de el.

Sperăm ca aceste idei să vă facă zilele petrecute acasa un pic mai frumoase. Chiar dacă este un Paşte diferit, vă dorim multă sănătate, linişte în suflet şi amintiri frumoase alături de cele mai dragi fiinţe nouă, copiii noştri!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.